Σταμάτα να υπερεστιάζεις στην αρνητική Εικόνα Σώματος για να μπορείς να εστιάσεις σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Γειά σου!

“Θυμάμαι όταν γύρισα στη δια ζώσης στην εργασία μου μετά την πανδημία, κοιτούσα τις άλλες γυναίκες στα γραφεία τους. Ήταν πιο συγκροτημένες και πιο όμορφες από μένα. Κανείς δεν με κοιτούσε, κι όμως είχα την αίσθηση ότι με έκρινε ένα πλήθος συναδέλφων.”
 
Και έπειτα:

“Δεν μπορούσα να εργαστώ παραγωγικά, καθώς ήμουν βυθισμένη στις σκέψεις μου για την εικόνα του σώματος μου και πώς δεν υπήρχε επιστροφή”.
 
Αναρωτιέμαι αν μπορείς να αντιληφθείς αυτήν την εμπειρία;
 
Θα ήταν εύκολο να σκεφτείς ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Τασία ήταν με το σώμα της, αλλά στην πραγματικότητα ήταν με την αυτοεκτίμηση που έχει εκπαιδευτεί  δεκαετίες τώρα από τα media που της έλεγαν ότι η αξία της προέρχεται από την εμφάνισή της.

Webinar: Εικόνα Σώματος και Πως να τη Διαχειριστείς
Τα παραπάνω που σου αναφέρω ήταν και ο λόγος που σχεδίασα αυτό το webinar,  να ξεφύγεις από το “μέτρημα πόντων” με το μυαλό σου και να στραφείς προς άλλη κατεύθυνση.
 
Εξερεύνησα από πού προέρχονται αυτές οι πεποιθήσεις για την χαμηλή αυτοεκτίμηση, σκέφτηκα τι ήθελα να νιώσεις και τι να πιστέψεις για το σώμα σου και να χαλαρώσεις ώστε να μπορείς να δεις την άλλη οπτική.

Ποια είναι αυτή: 
– να γίνεις πιο ευγενικός/ή με τον εαυτό σου, αλλά και με τους άλλους
– να ξεκινήσεις να διακόπτεις τις αρνητικές συζητήσεις για την εικόνα σώματος σε φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις (πίστεψε με δεν θα είσαι καθόλου ενοχλητικός/ή  [?] ).
– και το πιο σημαντικό, όταν έχεις ανασφαλείς σκέψεις για το σώμα σου, τις διώχνεις, αυτές δεν είναι για σένα.

Αν όλα αυτά που σου αναφέρω σε βρίσκουν σύμφωνο/η, αυτά θα συζητήσω μαζί σου πιο αναλυτικά και στο νέο μου webinar! 

Θα μάθεις εδώ πέρα να αποφεύγεις την αρνητική αυτοκριτική όταν βλέπεις την αντανάκλαση σου στον καθρέφτη, αντίθετα μάλιστα θα  εκφράζεις αυτό που νιώθεις. Με αυτόν τον τρόπο θα προκύπτει χώρος για το μυαλό σου για να μείνει προσηλωμένο σε όσα αξίζουν… όπως το να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν, σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα!
 
Ξεκινάμε σε 5 ημέρες, κράτα θέση!

Ανυπομονώ να σε δω,

Πάρης Παπαχρήστος,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Συγγραφέας & Ιδρυτής του medNutrition.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *