Εκλογές 2023, σχολιασμοί.

Αποφασίζουμε να σχολιάσουμε την πολιτική επικαιρότητα, διότι καθώς παρατηρούμε τα συμβαίνοντα στην Ελληνική Κοινωνία, καταλαβαίνουμε πως είναι τόσο πυκνή η παραπληροφόρηση, που φοβούμαστε πως μας κρύβουν επερχόμενους Κινδύνους.
Δεν υπάρχει Κυβέρνηση στον Κόσμο, που να έχει Κυβερνήσει δίχως σφάλματα, ίσως ακόμη και δίχως λάθη. Πανθομολογούμενα, κάποιες Κυβερνήσεις έχουν κάνει και ηθελημένα λάθη στρατηγικής, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κύρος της Ελλάδας.

Στις Εκλογές δεν τιμωρούμε τους πολιτικούς. Στις Εκλογές επιλέγουμε τους Πολιτικούς, που έχουν τον Τρόπο και την Θέληση να Κυβερνήσουν Δίκαια και Αποτελεσματικά τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ: Συστημικά Συμφέροντα, Θολώνουν το Πολιτικό Τοπίο.

Ο Λαός διψά, για μια Κυβέρνηση που θα τον Οδηγήσει Ειρηνικά, σε μια Πορεία Προόδου, χωρίς εκπλήξεις. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν ανεξέλεγκτες αφανείς Συστημικές Δυνάμεις, που απεύχονται την Πρόοδο του Ελληνικού Λαού και προς τούτο συμμαχούν ενίοτε και με ορισμένες πολιτικές δυνάμεις.

Τα συστημικά Συμφέροντα, θολώνουν το Πολιτικό Τοπίο. Προς τούτο έχουν ήδη μεθοδεύσει, καταιγισμό ψευδών ειδήσεων κυρίως στο Διαδίκτυο, βλέπε Κοινωνικά Δίκτυα. Η Υπέρ-πληροφόρηση αποβλέπει να μπλοκάρει την σκέψη των ψηφοφόρων, ώστε να λειτουργήσουν την ώρα της Ψηφοφορίας ενστικτωδώς και όχι με την λογική.

Η Ενημέρωση μας, είναι ασφαλής μέσω, Έντυπων Μέσων Ενημέρωσης.
Τα γραπτά αντέχουν στο βάσανο της συγκρίσεως και ως εκ τούτου, μπορούν να μας οδηγήσουν σε ασφαλείς αποφάσεις. Ποιο Κόμμα, θέλει να με βγάλει από τα αδιέξοδα, αλλά και μπορεί να κάνει τα λόγια πράξεις;

Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ

Όσοι αναγνώστες, είχαμε δικαίωμα-καθήκον ψήφου το 1974, γνωρίζουμε πολύ καλά Πρόσωπα και Πράγματα. Γνωρίζουμε ποιοι έχουν ήδη Κυβερνήσει και τι έχουν καταφέρει -κυρίως θετικό- αλλά και πολλές φορές, δυστυχώς αποτέλεσμα αρνητικό.

Τι Είχαμε; ως προίκα του Κράτους και των Ελλήνων πριν από το 1974; Και που φθάσαμε την κατάσταση στην Ελλάδα, στο κλείσιμο του Αιώνα που πέρασε, δηλαδή έως το έτος 2000.
Τι Χάσαμε; από τα κεκτημένα μας στον 20ο Αιώνα, κατά τα χρόνια των μνημονίων και της σκληρής επίβλεψης, σε όλα τα εσωτερικά της Ελλάδος Θέματα.
Τι Έχουμε;
σήμερα μετά την διακυβέρνηση των τελευταίων δέκα ετών 2013~2023. Ποια Κόμματα ή Συνεργασίες Κομμάτων, έχουν Κυβερνήσει και ποια τα επιτεύγματα κάθε Κυβερνητικής Περιόδου.
2012~2015
2015~2019
2019~2023
Τι Θέλουμε; μετά τις Εκλογές του 2023, τι ακριβώς επιθυμούμε ή ακόμη περισσότερο, τι θέλουμε;

Το άρθρο αυτό δεν προτείνει να προτιμήσουμε κάποιο κόμμα. Δεν νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε, αλλά και να το νιώθαμε, δεν θα το κάνουμε διότι, κατά πρώτον λόγο, και εμείς δεν το αποφασίσαμε, πολύ δε περισσότερο, διότι αυτό το άρθρο “θέλει” να προκαλέσει μηχανισμό σκέψεων.
Και αυτό είναι όλο.

Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023

Έχουμε την βεβαία εντύπωση, πως σε όλους τους Πολιτικούς Σχηματισμούς, όπως άλλωστε και στην Ελληνική Κοινωνία στο σύνολό της, μπορούμε εφόσον αναζητήσουμε, να βρούμε πολιτευτές, Εξαιρετικά Ικανούς, Ικανούς και Λιγότερο Αποτελεσματικούς, ίσως ακόμη και τελματώδεις ή αδιάφορους. Τι να κάνουμε; Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Πρόταση μας:
Οι Βουλευτές στην Νέα Βουλή, να είναι καταξιωμένοι στην Κοινωνία,
ως Επιτυχημένες Προσωπικότητες. Θα τους βρούμε σε όλα τα Κόμματα.

Στο Κόμμα του, ο καθένας από εμάς, να σπεύσει να γνωριστεί, με τον Πολιτικό που σκοπεύει να ψηφίσει. Σε μία σύντομη συνάντηση, να του απαριθμήσει τα αιτήματα του και να ακούσει τις υποσχέσεις του Υποψηφίου. Κάπως έτσι μπορούμε να διακρίνουμε, εάν αξίζει τη ψήφο μας.
1ον. Καταλάβαμε τι μας είπε;
2ον. Μήπως αντί να μας “ανεβάσει” τον εαυτό του, μας κατηγόρησε τους άλλους, δηλαδή τους “κακούς”;
3ον. Κράτησε σημειώσεις από όσα του ζητήσαμε; Εάν του δώσαμε ένα σημείωμά μας με κοινωνικά αιτήματα, το έδωσε σε συνεργάτη του ή το έβαλε στην τσέπη του;
Τα συμπεράσματα δικά σας και καλή και συνετή ψηφοφορία.

Ιωάννης ο Φίλος
[Μιχαηλίδης]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *